Ismerje meg vállalatainkat

20 éves a Tolnagro Kft.

2016. 11. 14.
◂ vissza a hír listához


Nem túl gyakori, és nem is egyszerű dolog megvalósítani egy olyan mértékű fejlődést, mint amilyet mára elért a Tolnagro Kft. A cég ugyanis két kisebb családi vállalkozásból mára Magyarország vezető állatgyógyszer-nagykereskedőjévé vált, sőt európai szinten is komoly piaci szereplő lett. A jelentős siker mögött sok ember kemény munkája, húsz év kitartó erőfeszítése, átgondolt tevékenysége húzódik meg.

Ezt a két évtizedet ünnepelte meg a vállalat a múlt hét végén Tolnán, a Lovarda impozáns épületében. Méghozzá ugyanolyan színvonalas módon és körülmények közepette, mely magas színvonal a Tolnagro általános munkáját, megjelenését is fémjelzi.

A több száz fős közönséget, azaz a cég munkatársait, velük szorosan együttdolgozó partnereit Finta Viktor műsorvezető köszöntötte, majd átadta a szót dr. Varga József tulajdonos-igazgatónak. A vezető az esemény megnyitásával együtt ünnepi gondolatait is megosztotta a megjelentekkel. Többek között elmondta, hogy a kezdetben húszmilliós forgalmat produkáló cég mára ugyanezen a területen húszmilliárdot mutat fel: azaz a fejlődés kereken ezerszeres! Ezzel az elképesztő teljesítménnyel mára a Tolnagro – húzta alá dr. Varga József – a megye második legjelentősebb vállalkozásává nőtte ki magát. Egyúttal megköszönte munkatársainak azt, hogy hozzájárultak ehhez a sikerhez.

– A munkahely a második otthonunk – mutatott rá a tulajdonos-igazgató. – Mindig is azon fogok fáradozni, hogy a kollégák egy olyan, biztonságos helyen legyenek, ahol öröm dolgozni.

Veszprémi Gábor már a megalakulás előtt is Varga doktor mellett dolgozott. Ő volt az első munkatárs a Tolnagro Kft.-ben.

A koccintással zárt köszöntő után a jelenleg 302 fős munkavállalói állománnyal rendelkező cégcsoport törzsgárda díjainak kiosztója zajlott le. Az ajándéktárgy mellett az 5, 10, 15, illetve 20 éve itt dolgozók pénzjutalmat kaptak. Öt személy – dr. Potoczky Iván ügyvéd, Doros György tulajdonosi tanácsadó, Nyirati Ferenc könyvvizsgáló, dr. Póla Zoltán adótanácsadó és Sabján Endre tűz- és munkavédelmi felelős – nem munkaviszonyban, hanem egyéb jogviszony keretében segíti a cégcsoportot már hosszú évek óta.

A hagyományteremtés szándékával útjára indított új kezdeményezésként gazdára talált valamennyi Tolnagro Díj is. Ezt azon alkalmazottak kapták, akik önzetlenségükkel, hozzáállásukkal az átlagosnál jóval nagyobb részt vállaltak és vállalnak a munkából, a közös feladatból. A 14 karátos aranyból készített Tolnagro kereszt kitűzőt és a vele együtt járó pénzjutalmat István Csaba logisztikai igazgató, Kissné Csányi Klára haszonállat üzletág vezető, Parragné Bodahelyi Éva törzskönyvezési osztályvezető, Németh Zsuzsa értékesítési ügyintéző, Rubint Edit stratégiai beszerző és Vörös Adrienn vevőszolgálati munkatárs vehette át.

Dr. Varga Józsefné Márta a Közönség-díjasokat kérte a színpad elé: Sáfrán László, Hőninger Gyula, Demkó Gábor, Szőke József és Ráski Máté egy-egy utazási utalványban részesült.

A vacsora feltálalása előtti fél óra újabb meglepetéseként egy könnyed, mégis érzelmes, olykor humoros kisfilmet tekinthetett meg a közönség, természetesen a Tolnagro 20 évéről, a jelentősebb állomásokról. A résztvevők nemcsak a céggel, mint állandóan gyarapodó, fejlődő létesítménnyel és a sokrétű feladattal ismerkedhettek meg, de bepillantást nyerhettek a Varga család mindennapjaiba is.

A Keszthelyiné és Társai Bt. munkatársai által szervírozott, az ínyencek legmagasabb igényének is megfelelő vacsora után a két  tulajdonos-cégvezető, dr. Varga József és felesége, Márta vágta fel – nagy taps közepette – az ünnepi tortát. A jeles születésnap alkalmából Fésűs Nelly, Tunyogi Bernadett és Koós Réka, azaz a Dívák adtak ízelítőt a múlt század párizsi életének budoár hangulatából, a 1930-as évek amerikájának glamour korszakából és napjaink retro-disco divatjából. Az est azzal a fergeteges születésnapi mulatsággal zárult, melynek talpalávalóját többek között az Emerton- és Arany Nyíl-díjjal elismert Madarak, Magyarország első számú házibulizenekara biztosította.

Szerző: Szeri Árpád